sertificate

ПроВиотик®

е нов и иновативен пробиотик, който е извлечен от цвят на кокиче и отгледан в сок от био зеленчуци.

Щамът GLB44, на основата на който се произвежда ProViotic, е един от над 300-те щама на Лактобацилус булгарикус (LB) - българската млечнокисела бактерия, известна в цял свят и доказала от векове своите здравословни и напълно безвредни свойства.

onderdonk
Проф. д-р. Oндердонк

Възпрепятства хранителни натравяния

Провиотик се справя със Salmonella, Е.coli и други лоши бактерии

Проф. д-р. Oндердонк доказа в лабораторията на медицинския университет на Харвард, че щамът GLB44 се справя без странични ефекти с лоши бактери като: Salmonella, Е.coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, L.Monocytogenes

Vladimirov
проф. Б. Владимиров

ПОДХОДЯЩ ЗА ХОРА С ЯЗВА И ГАСТРИТ

Провиотик пази от бактерията причинител на язви

Прочутият български гастроентеролог проф. Б. Владимиров извърши медицински изследвания с ProViotic, в УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ върху няколко десетки души, които страдат от Helicobacter pylori (бактерията-причинител на язви) и 94% от тях са се подобрили, дори без намесата на антибиотик или друг силен препарат! Доказано е, че Helicobacter pylori се предава дори с целувка.

100% БИО
Всички изходни материали, влизащи в ProViotic, вкл. и капсулите, са на основата на 100% био растения, сертифицирани с австрийски сертификат за био селскостопанска продукция, признат на всички континенти
Награда за иновативен продукт на годината
На провелите се от 19-ти до 21-ви юни в „Интер Експо Център“ Български фармацевтични дни 2015 ProViotic ® беше награден със специална награда „Българска иновация“ за 2015г.
Никакви изкуствени добавки и овкусители
GLB44 и зеленчуковият сок се смесват до достигане на голяма концентрация. Сушенето чрез замръзяване се осъществява без добавянето на други съставки. Крайният продукт съдържа само живи добри бактерии и следи от чист зеленчуков сок.
БЕЗ алергени
ProViotic не съдържа никакви следи от мляко, соя, глутен, ядки и други основни алергени

ЗА ПРОБИОТИЦИТЕ

.

mechnikov
Илия Мечников

Пробиотиците са микроорганизми, с положително въздействие за здравето.

Понятието въвежда Нобеловият лаурят Илия Мечников, който през 1907 г. стига до извода, че "влиянието на чревните микроби върху храната дава възможност да се въздейства позитивно на флората и да се заменят вредните микроби с полезни микроби ".

Ползите от пробиотиците включват ограничаване на вредните стомашно-чревни микроорганизми, намаляването на стомашно-чревния дискомфорт, укрепване на имунната система, подобряване на функцията на кожата, подобряване на редовността на червата, укрепване на устойчивостта срещу някои алергени, защита на ДНК, поддържане на нормална чревна микрофлора при лечение с антибиотици.

ЗА Lactobacillus bulgaricus (LB)

babavailka
Корица "Ню Йорк Таймс"

Тайната на дълголетието

Предполага се, че продуктите от типа на българското кисело мляко са част от диетата на балканските народи от повече от 4000 години. От научна гледна точка първият провиотик е открит от Д-р Стамен Григоров преди повече от век през 1905 г. по време на изследване за необичайното дълголетие на българи, живеещи в планинските села.

През 1912 г. Ню Йорк Таймс публикува статия "Потвърждение на теорията на Мечников за дълголетието", акцентираща върху доказателствата за влиянието на употребата на кисело мляко с (LB) в България върху дълголетието.

Основателите на ПроВиотик:

michaelМайкъл Карш

kirilКирил Петков

Завършили "Harvard Business School"

В момента ProViotic се продава в Ню Йорк като пробиотичнa добавкa към лидера в категорията пресен сок за Манхатън: Juice Press LLC (www.juicepress.com).
Предлага се като маркови пробиотични продукти в САЩ:
www.proviotic.bg

ПРОИЗВОДСТВО

factory

Компанията производител (Генезис Лаборатори) е основана от Професор Кондратенко през 1992г. заедно с други водещи специлисти в тази област. Главният офис и научно-производсвтвената база са със седалище в София.

Нашите култури са депозирани в Националната банка за микроорганизми ценни за промишлеността. Методите за производство са под патентна защита и са наградени като иновационни продукти в залите на иновациите в Белгия, Германия и България.