Български продукт проби в най-голямата аптечна мрежа

Пробиотик, извлечен от българско кокиче, ProViotic е първият български продукт в най-голямата US аптечна верига CVS, съобщиха за дир.бг от фирмата производител.

CVS Pharmacy e една от най-големите американски корпорации с капитализация от над $100 млрд. Родният продукт, иновация на български харвардски възпитаник в съдружие с американски милиардер, е вече на щандовете на 9600 аптеки на CVS във всички американски щати.

ПроВиотикът се произвежда в София от уникален щам на българската млечно-кисела бактерия Лактобацилус булгарикус (LB), който се извлича от цветовете на кокиче и развива в среда от био зеленчуков сок.

Продуктът има положително влияние при стомашно-чревни неразположения, задължителен е при прием на антибиотици, справя се с упорити проблеми като гъбични инфекции и др.

В края на миналата година известната американска водеща Опра Уинфри включи ПроВиотика в списъка на любимите си продукти и го публикува в своето списание, а няколко месеца по-рано в статия за пробиотиците Wall Street Journal призна предизвикателството на българския ПроВиотик да се справя по успешно и безвредно с инфекции, отколкото успяват антибиотиците, към които бактериите стават все по-устойчиви.

Признанието, че ПроВиотикът премахва бактерии като Салмонела, Ешерихия Коли, Стафилококус ауреус и някои други направи и най-реномираната медицинска лаборатория в Харвард.

В момента текат редица клинични изследвания, като в ИСУЛ вече клинично бе доказано ефективното въздействие на ПроВиотик срещу бактерията, предизвикваща язва.

ПроВиотик успешно пробива и на нашия пазар. Поради практическата си безвредност и липсата на каквито и да било алергени и консерванти той е предпочитан от тези, които се отнасят с грижа към своето здраве.