ЗДРАВЕ, КРАСОТА,
ИНОВАЦИИ

ozone

ЩО Е ОЗОН?

Озонът (О3) е газ, който се образува чрез химическа реакция между кислородния атом (О) и молекулния кислород (О2). Окислителните свойства на озона са причина да се използва за дезинфекция и за лечение на различни заболявания. В миналото озоновата вода е била употребявана при артрози, артрити и други ставни възпаления. Чрез специална технология днес се произвеждат озонирани масла, които се включват в продукти за лечение на микози, ухапвания от насекоми, акне, кожни инфекции и други дерматологични проблеми. Доказано е, че озонотерапията има антибактериален, противовирусен, антимикотичен, имуностимулиращ и антиоксидантен ефект.

ozone2

От 2006 г. досега са се натрупани много проучвания в света, които доказват, че озонът увеличава от два до четири пъти имунната защита и енергийния потенциал на организма. Озонът е естествен антибиотик, способен за кратко време да унищожава вируси, бактерии и гъбички. Редица проучвания сочат, че корекцията на хроничния оксидативен стрес, който се дължи на растежа на антиоксидантните ензими по време на озоновата терапия, увеличава диференциацията на еритобластите. Това води до увеличаване броя на еритроцитите и нарастване на тяхната устойчивост срещу оксидативния стрес. Озонът също повишава нивата на известния вазодилататор – простациклин, което е установено при експериментални животни.

ozone

КАК СЕ ПРОИЗВЕЖДАТ НАШИТЕ ПРОДУКТИ?

За да се постигне наистина страхотен продукт, са необходими знания, уникалност и иновации. Нашите продукти се произвеждат чрез допълнителното изстудяване на студено пресован зехтин, без добавена киселинност, до постигане на висока концентрация на озон, който естествено преминава в крема. Така количеството на озона в този възстановителен крем е значително по-високo в сравнение с други видове озонирани кремове и гелове.

ozone2

Кремовете с озон са мощни антиоксиданти. Ускоряват кръвообращението и отлично дезинфекцират повърхността на кожата. Те помагат на клетките да се регенерират бързо. Производственият процес е естествен. В кремовете, съдържащи озон, няма адитиви, химикали и стабилизатори.