Български пробиотик – топ продукт за здраве на Опра Уинфри

Известната американска водеща, която държи на масата й да има само био храни, се оказа почитателка на българския веган ПроВиотик, извличан от цвят на кокиче.

Преди няколко години Опра Уинфри решава да мине на веган диета за 21 дена и оттогава започва да се интересува сериозно от органичните храни. Когато гърлото й е сухо или раздразнено преди ефир, водещата пие сироп с мед, лимон и женско биле. За партитата си поръчва безглутенова шоколадова торта. А редовна доза ПроВиотик Опра взима за добро храносмилане.

ProViotic е единствената хранителна добавка сред продуктите, които Опра препоръчва в новия брой на "The Oprah Magazine".

Българският пробиотик е нов и иновативен пробиотик, който е извлечен от цвят на кокиче и отгледан в сок от био зеленчуци. Щамът GLB44, на основата на който се произвежда ProViotic, е един от над 300-те щама на Лактобацилус булгарикус (LB) - българската млечнокисела бактерия, известна в цял свят и доказала от векове своите здравословни и напълно безвредни свойства.

Освен че поддържа добро храносмилане, ПроВиотик предотвратява вредата от антибиотиците, предпазва от натравяния и укрепва имунната система.

Проф. д-р. Oндердонк доказа в лабораторията на медицинския университет на Харвард, че щамът GLB44 се справя без странични ефекти с лоши бактери като: Salmonella, Е.coli, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, L.Monocytogenes, а българският гастроентеролог проф. Б. Владимиров доказа в клинична среда, че ПроВиотик успешно се справя с Helicobacter pylori (бактерията-причинител на язви).

Не случайно Wall Street Journal в статия за ПроВиотик преди три месеца зададе риторичния въпрос "Ще бъдат ли изместени антибиотиците?"

"Най-великото откритие в историята е възможността човек да променя бъдещето си с минимална промяна в навиците", казва Уинфри.

У дома Опра (61) има голяма градина, която поддържа заедно с приятеля си Стедман Греъм (64). Двамата се сгодяват през 1992 г. Но по-късно решават да няма сватба и да поддържат "духовна връзка". Стедман е преподавател и бизнесмен в сферата на образованието. Има дъщеря от бившата си съпруга.

https://www.oprah.com/gift/power-pills?editors_pick_id=61166

https://www.wsj.com/articles/can-some-probiotics-have-an-antibiotic-effect-1441049489