Нов продукт бори причинителя на язва без антибиотик

Наскоро в аптеките се появи нов пробиотик – ПроВиотик Хеликобактер, който все по-успешно замества антибиотиците в борбата срещу гастритите и язвата.
Една от най-честите причини за стомашния дискомфорт е проявата на действие на една от най-вредните и устойчиви бактерии - Хеликобактер Пилори.

Според статистиките, над 50% от населението на света са носители на бактерията, като при повечето тя не проявява своята агресивност. Тя живее в храносмилателната ни система и при определени условия води до развитието на гастрит и язва.

Все още не е напълно ясно как Хеликобактер Пилори попада в човешкото тяло. Предполага се, че заразяването се случва още в детска възраст. Предаването става чрез храни, които не са измити добре, чрез пиене от една и съща чаша и дори от целувка.

Снимка

Австралийците Бери Маршал и Робин Уорън откриват, че основна причина за гастрите и язвата е именно Хеликобактер Пилори, за което през 2005 година им е присъдена Нобелова награда. Към днешна дата Световната Здравна Организация признава бактерията за най-честия причинител на рак на стомаха.

Доскоро лечението на инфекцията с Хеликобактер Пилори се състоеше предимно в комбинирането на различни антибиотици и продукти, които потискат киселинността в стомашните сокове, а понякога се включваха и продукти, които образуват защитен филм върху лигавицата. Бактерията притежава висока устойчивост към антибиотици, поради което се налага прием едновременно на поне три вида антибиотик, но дори и това не дава 100% сигурност за излекуване.

Български специалист, завършил университета „Харвард“, открива щам на добре познатата бактерия Лактобацилус Булгарикус в цвета на старопланинското кокиче. Той установява, че този щам (GLB44) с търговското наименование ПроВиотик е способен да убива едни от най-коварните бактерии като Салмонела, Ешерихия Коли, Листерия и дори Хеликобактер Пилори. В морковен сок без каквито и да е консерванти получава продукт, единственият по рода си ПроВиотик. Резултатите му са потвърдени от Медицинската лаборатория в Харвард.

Снимка

Прочутият български гастроентеролог проф. Б. Владимиров се присъединява към екипа и извършва медицински изследвания с ПроВиотик в УМБАЛ „Царица Йоанна-ИСУЛ“ върху пациенти, които страдат от Хеликобактер Пилори. 94% от тях са се подобрили без намесата на антибиотик или друг препарат.

ПроВиотик се предлага под формата на таблетки за смучене, капсули и сашета за деца, а най-новата форма ПроВиотик Хеликобактер съдържа 7.5 милиарда живи бактерии Лактобацилус Булгарикус GLB44 в една таблетка.

Снимка

ПроВиотик Хеликобактер е напълно натурален, растителен продукт, не съдържа никакви консерванти, алергени и е напълно безвреден.