ProViotic – „Българска иновация“ за 2015 г.

На провелите се от 19-ти до 21-ви юни в „Интер Експо Център“ Български фармацевтични дни 2015 ProViotic ® беше награден със специална награда „Българска иновация“ за 2015г.

Proviotic Award

  2015-та беше деветата поредна година, в която Български фармацевтичен съюз (БФС) организира Български фармацевтични дни (БФД). Провеждането им именно в този период на годината се свързва с честването на професионалния празник на фармацевтите – Еньовден (24-ти юни).

Българските фармацевтични дни имат за цел да съберат на едно място представители от фармацевтичния сектор и да дадат възможност за обсъждане помежду им по теми, касаещи проблеми именно на този сектор. Сред участниците са както академици, така и магистър-фармацевти, производители, дистрибутори, представители на подобни чуждестранни организации, други специалисти в здравеопазването и дори студенти по фармация.

На Българските фармацевтични дни  участват над 1200 магистър-фармацевти, както и водещи компании от фармацевтичния сектор, представящи свои постижения и продукти. Сред лекторите на форума през годините са били не само представители на научната общност, на Фармацевтичната група на Европейския съюз и съсловните организации в здравеопазването от България и други държави-членки на ЕС, но и такива от високите етажи на българската законодателна и изпълнителна власт. Това събитие получава възможно най-висока акредитация от Комисия по качество на БФС и е компонент от продължаващото обучение на магистър-фармацевтите в България.

За разлика от предходните години, форматът на Българските фармацевтични дни през 2015г. стартира на 19-ти юни с откриване и Тържествена церемония по връчване на годишните награди на БФС за продукт на годината в различни направления на фармацията. Именно тогава ProViotic ® получава приза си за „Българска иновация“ за 2015 година.

През слеващите два дни от форума се проведоха научна конференция, както и ежегодното специализирано изложение. Мястото беше Интер Експо Център, гр. София.

Част от програмата е и традиционната гала вечер на магистър-фармацевтите.